Hedera

Hedera

De Hedera staat vooral bekend als een robuuste klimop, maar ook zeer geschikt voor de woonkamer.  De plant laat zich leiden en vormen zoals u voor ogen heeft. Met eenvoudige en regelmatige verzorging kunt u creatief te werk gaan. De prachtig gevormde bladeren zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Van geelbont met rode bladstelen tot een hartvormig geelgespikkeld groen blad.

Verbindende plant
In het romantische middeleeuwse verhaal van Tristan en Isolde groeit de Hedera op hun graven tegen de kerkmuur omhoog om zich boven het kerkdak met elkaar te verenigen. Dat is de Hedera bij uitstek: een verbindende plant, die zich aan u vastgrijpt voor eeuwige liefde, om nooit meer los te laten.

Maakt interieur uniek
De Hedera gaat ver in zijn vasthoudende liefde. Hij laat zich zonder klagen door zijn verzorger vormen en leiden, langs elk mogelijk object of figuur. Zo maakt hij elk interieur uniek, precies zoals zijn eigenaar het wil. Wat hij er voor terug wil? Een klein beetje licht om de tekening in de bladeren te behouden, één keer per week genoeg water om de aarde vochtig te houden en in de groeiperiode één keer per maand wat mest om nog gezonder en sterker door te groeien.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over de Hedera wilt weten. Bij Famiflora helpen ze u graag met handige tips en goede raad.