Groen balkon of terras

Groen balkon of terras

Niets zo fijn om ook thuis te kunnen genieten van een groene buitenomgeving. Heb je enkel een balkon of terras? Niets houdt je tegen om er alsnog een groen plekje van te maken! Zo’n groen balkon of terras heeft namelijk veel voordelen: het verhoogt de biodiversiteit, het verlaagt stress, het werkt geluidsdempend, het verhoogt de levensduur en het welzijn van de mens, het doet de concentratie fijnstof en andere verontreinigende stoffen dalen en het werkt isolerend. Genoeg redenen dus om ook van je kleine terras of balkon een sfeervolle, groene oase te maken! 

Bekijk onze tips hieronder en ga zelf aan de slag.

 

Kies de juiste bloemen en planten

Elke bloem of plant heeft een verschillende hoeveelheid zonlicht, water, meststof,… nodig. Kies dus niet zomaar willekeurig je bloemen en planten uit. Indien je ook in de winter op groen wilt uitkijken, kies je best ook voor groenblijvende of bladhoudende planten.

Raadpleeg dus zeker onze plantengids en ontdek alle informatie over je favoriete planten.

 

Kies voor leuke bloempotten

Bloempotten bestaan in alle soorten, kleuren, vormen en maten. Kies daarom voor potten in plaats van massieve bloembakken. Ze nemen minder plaats in beslag, ze zijn makkelijker te verplaatsen en je hebt een uitgebreide keuze.
Tip: Zorg er wel voor dat ze zwaar genoeg zijn zodat ze niet makkelijk omvallen en bestand zijn tegen een windstoot.

Ontdek ons assortiment bloempotten voor buiten.

 

Benut de ruimte optimaal

Heb je weinig plaats? Probeer dan de ruimte zo goed mogelijk te benutten. Denk out of the box! Hieronder 3 mogelijkheden:
1: Denk in niveaus: Je kan je planten in meerdere niveaus plaatsen door te werken met bijzettafeltjes, plantenstandaard of plantenhouders van verschillende hoogtes en groottes.
2: Denk verticaal: Creëer een verticale tuin door het gebruik van legplankjes, wandrekjes, de vensterbank,… Of kies voor klimplanten langs je gevel of balkon!
3: Denk in de hoogte: Je kan je bloemen en planten ook ophangen. Hangplanten zijn weer helemaal hip. Maak ze met haakjes vast aan de muur of hang ze vast aan je balustrade of de regenpijp.

 

Vierkante meter tuin

Niets lekkerder dan groenten, fruit of kruiden uit de eigen moestuin! En ook dát is mogelijk op een balkon of terras. Meer info hierover vind je terug via onze tuintip vierkante meter tuin.