Harmonieuze kleuren in je plantenbak

Harmonieuze kleuren in je plantenbak

Bloemen en planten vind je in duizenden kleuren. Met onze tips en aanraders kies je de perfecte kleurencombinaties voor je plantenbakken.

Let bij de keuze van de kleuren in je bloembak op de lichtinval

Staat je bloembak op een schaduwplek? Kies dan voor lichtkleurige tinten zoals lichtgeel, lavendel of wit. Hou je net van donkerkleurige planten? Als de plantenbak op een schaduwplekje staat, omring je donkere planten best met lichtkleurige beplanting. Zo gaan ze niet op in de achtergrond. Op een zonnige plek komen felgekleurde planten het best tot hun recht. Pastelkleuren zullen hier flets lijken. Ga voor opvallende tinten in je plantenbakken, zoals vuurrood, felgeel of diepblauw.

Bloembakken

Ga voor harmonieuze kleuren in je plantenbak

Je kan kiezen voor harmonieuze kleuren die nauw aan elkaar verwant zijn om je bloempotten te vullen. Denk maar blauw en paars, rood en oranje of oranje en geel. Deze combinaties zorgen voor eenheid, maar geven toch een kleurrijke toets aan je tuin of terras. Je kan ook aan de slag gaan met verschillende schakeringen.

Ook complementaire kleuren zijn een hit in je bloempotten

Voor een meer opvallende look voor je plantenbakken kan je gaan voor complementaire kleurencombinaties, zoals paars en geel, oranje en blauw of groen en rood. Het contrast zal voor een levendig effect zorgen.

http://www.groenvanbijons.be/sites/default/files/styles/content_small/public/bloembak.jpg?itok=ANrq6VMQ

Monochromatische bloembak

Monochromatische plantenbakken zijn samengesteld uit planten van dezelfde kleur. Werk met verschillende schakeringen, bladvormen en -texturen. Warme kleuren zoals rood, oranje en geel zorgen ervoor dat het lijkt alsof de bloembak dichterbij staat. Een kuip met koelere kleuren zoals blauw, paars, zilver en wit lijkt verderaf te staan. Zet in een uithoek om de tuin optisch groter te maken.

Wit zorgt voor een overgang

Witte bloemen vormen een klasse apart. Ze passen bij de meeste kleuren en kunnen voor een overgang zorgen tussen kleuren die anders niet bij elkaar passen.

Ontdek het ongelofelijk uitgebreid aanbod aan plantenbakken en de kwaliteitsplanten bij Famiflora in Moeskroen.