Aardbeienconfituur

Aardbeienconfituur

Aardbeienconfituur maken is minder moeilijk dan je denkt, en het smaakt heerlijk!

Ingredienten

  • 1 kg verse aardbeien
  • 1 kg geleisuiker

Bereiding

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjes.
  • Weeg  voor 1kg geleisuiker voor 1kg aardbeien  
  • Gebruik een grote kookpot, zodat de confituur tijdens het koken voldoende kan rijzen.
  • Meng de aardbeien en de suiker in de pot en laat koken.
  • Roer gedurende 10 minuten. Schep ondertussen het overtollige schuim met een schuimspaan weg.
  • Schep na 10 minuten een kleine lepel confituur op een koud bord. Als de confituur op het bord niet uitloopt, is hij klaar.

Confituurpotten vullen

Vul de confituurpotten tot aan de rand. Doe vervolgens de potten direct dicht met de deksels en zet deze op hun kop. Hierdoor wordt de deksel ontsmet door de hitte en lucht uit de pot geperst. Hierdoor blijft uw confituur ook langer houdbaar.
Na een minuut of vijf kun je de potten rechtopzetten en laten afkoelen. Maak de potten schoon en plak er een etiket op met de bereidingsdatum. Bewaar de confituur altijd op een koele donkere plaats.

Smakelijk!