Kunstkerstbomen

Voor de meesten start de kerstperiode bij het zoeken naar een mooie (oh) dennenboom! Tegenwoordig zijn artificiële kerstbomen niet meer te onderscheiden van échte sparren. Bovendien zijn ze tegenwoordig ook beschikbaar in verschillende kleuren en groottes!

Wil jij dit jaar je huis helemaal kerstproof maken met een kunstkerstboom? Wij geven je graag enkele tips!

Waarom kiezen voor een kunstkerstboom?

  • Een kunstkerstboom verliest geen naalden, zoals een echte kerstboom. Je hoeft dus niet dagelijks de stofzuiger uit te halen en het bespaart je zo dus heel wat opruimwerk!
  • Je kan de boom jarenlang opnieuw gebruiken. Geen stress dus om telkens een nieuwe boom te kiezen! En dus meer tijd om kerstdecoratie te kopen.
  • Het is een duurzame én goedkopere keuze op termijn
  • Makkelijk uit te vouwen en nadien terug op te bergen
  • Een kunstkerstboom heeft geen onderhoud nodig en kan achteraf ook niet in de tuin geplaatst worden. Geen groene vingers nodig dus!

Belasting voor het milieu: een kunstkerstboom versus een échte kerstboom

Het is niet echt duidelijk wat beter is voor het milieu: ieder jaar een échte kerstboom kopen of het kopen van een kunstkerstboom.

De kunstkerstbomen bij Famiflora zijn gemaakt van een hoogkwalitatief kunststof PE (polyetheen). Dit soort kunststof heeft een langere levensduur dan PVC, waardoor je kerstboom dus vele jaren een pronkstuk is in je interieur!

Kies je dus voor een kunstkerstboom, koop dan een kwalitatieve kerstboom met een lange levensduur. Zet de kerstboom met zorg op en berg hem nadien ook weer mooi op. Zo help jij het milieu én je portefeuille, een win-win dus!

Traditioneel groen of een trendy eyecatcher?

Mag een traditioneel, groene kerstboom niet ontbreken in je interieur? Of het nu groot, klein, breed of smal is… bij Famiflora vind je een ruime keuze groene kunstkerstbomen.

Of wil je deze Kerst liever eens uitpakken met een opvallende, gekleurde kerstboom? Deze toppers zijn een echte eyecatcher in je interieur! Wit, roze, zwart of rood… keuze genoeg!

Niet veel ruimte?

Heb je niet veel ruimte om een kerstboom in huis te zetten? Maar wil je toch een volwaardige kerstboom? Dan ben je bij Famiflora zeker aan het juiste adres! Wij bieden namelijk ook heel wat smalle kerstbomen aan die net zo mooi en kwalitatief zijn als een originele kunstkerstboom! Het enige verschil: ze nemen minder ruimte in! Perfect voor in een appartement of een studentenkamer.

Ook met de kleinere variant kan je het net zo gezellig maken in huis! Heel leuk op de keukentafel, slaapkamer of zelfs in de logeerkamer.

De kerstboom opzetten in 1, 2, 3!

Om de valse kerstboom er zo écht mogelijk te laten uitzien, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je het goed op zet! Net als bij het decoreren van de boom, is het belangrijk om onderaan te beginnen.

Stap 1: De onderste takken vouw je zoveel mogelijk naar beneden, zodat de standaard zo weinig mogelijk zichtbaar is. Net zoals een echte kerstboom maak je de takken zo plat mogelijk.

Stap 2: Breng de andere takken in vorm door ook deze lichtjes naar beneden te duwen. Vouw ze open, zodat er geen gaten meer zichtbaar zijn.

Tip van onze deugniet kerstelf

Gebruik een kerstboomrok over de kerstboomvoet voor een nog mooier resultaat!