De Famiflora kerstelf

Als je onlangs naar Famiflora kwam, dan kwam je hem ongetwijfeld tegen: de Deugniet Kerstelf. Een ondeugend elfje dat maar al te graag eens een grapje uithaalt met onze collega’s bij Famiflora! Je herkent hem snel aan zijn felrode pakje, grote oren en zijn typische rood-witte kousen. Maar opgelet: hij is niet zo groot en durft zich dus weleens te verstoppen.

Het ‘elfenkwaad’ van de kerstelfen

Net zoals ze zich graag verstoppen, halen ze even graag ‘elfenkwaad’ met ons uit! Ook bij Famiflora zien we hem elke dag!

Heb je een elf gevonden bij jouw thuis? Raak hem dan zeker niet niet aan! Van zodra hij wordt aangeraakt verliest hij zijn magie en kan hij dus geen verslag uitbrengen aan de kerstman. En dat betekent dus ook: geen cadeautjes voor Kerst… Maar je kan er wel tegen praten! Hij praat dan misschien wel niet terug, toch hoort hij je wel! Hij geeft al jouw kerstwensen door aan de Kerstman.

Wil je zelf wat inspiratie op doen om de kerstelf op een leuke en originele manier te verstoppen? Scrol dan zeker door naar beneden! We hebben enkele leuke inspiraties om de kerstelf thuis te verstoppen op de meest gekke manieren.

Maak achtergrond grijs

‘Elf on the Shelf’

De traditie van de deugniet kerstelf komt van het Amerikaanse boek: The Elf on the Shelf. Het boek vertelt het verhaal van kleine elfjes die de Kerstman helpen. Ze verstoppen zich in de woonkamer en kijken goed hoe de kinderen zich gedragen (goed én slecht). Van zodra iedereen onder de wol kruipt, vliegt de elf terug naar de Noordpool, waar hij verslag geeft aan de Kerstman.

Van zodra de zon opkomt, keert hij terug naar zijn gezin. Uiteraard houdt hij er niet van om zich telkens op dezelfde plaats te verstoppen. Telkens hij terugkeert, kiest hij een nieuwe verstopplaats en haalt hij allerlei gekke grappen uit.

Ook verkrijgbaar bij Famiflora

Het koppeltje kerstelfen is ook beschikbaar bij Famiflora Moeskroen en De Panne voor slechts €4,99. Opgelet: het kerstelfje is zeer populair en wordt ook snel uitverkocht! Wil jij jouw eigen kerstelfje bemachtigen? Hou dan zeker onze sociale media Facebook en Instagram in het oog!

Maak achtergrond grijs

Zoekwedstrijd in Famiflora

Als je goed rondkijkt in de kerstafdeling kan je ze zien zitten: de deugniet kerstelfen. Ze halen allerlei fratsen met ons uit en zetten de boel graag op stelten! Help jij ons mee ze alle 9 terug te vinden? Kom langs in Famiflora Moeskroen of De Panne, vind alle 9 elfjes en maak iedere week kans op een waardebon van €50!

Lees meer...

Inspiratie om de elf te verstoppen