Himalaya zoutsteen

Himalaya zoutsteen

Himalaya zoutsteen

De Himalaya zoutsteen is een échte smaaksensatie en geeft een heel subtiele zoutsmaak aan steaks, gevogelte, groenten, vis- en schaaldieren. De steen is perfect geschikt voor gebruik bij het grillen, het bakken, het afkoelen en het opdienen.
De zoutsteen is 100% natuurlijk en is gewonnen uit de zoutvlaktes van de Himalaya. Elke steen heeft dan ook een unieke prachtig gemarmerde uitstraling. Het is heel normaal dat er kleine scheurtjes en barstjes in de steen ontstaan.


Voorbereiding

Warm de zoutsteen heel geleidelijk op gedurende 20 à 30 minuten. Eerst op de koudste zone, daarna geleidelijk schuiven tot boven de warmste zone.
BELANGRIJK: Wanneer de temperatuur van de steen te snel verandert, dan kan deze breken.


Gebruik

De Himalaya zoutsteen is geschikt voor indirect grillen op zowel een houtskool- of gasbarbecue. De beste resultaten bekom je wanneer het deksel van de barbecue dichtgelaten wordt. (max. temp 350°C) Tijdens het opwarmen verandert de kleur van de steen van lichtroze naar melkwit. De zoutsteen is heet genoeg als je er een druppel water op gooit en deze onmiddellijk verdampt. Bij het grillen van vlees is het beter om het stuk eerst kort aan te braden aan beide zijdes op de grill, en dan pas verder op de zoutsteen te leggen. Hou er rekening mee bij het kruiden dat de steen reeds een subtiele minerale zoutsmaak afgeeft aan uw gerecht. Tijdens warme zomerdagen kan je de zoutsteen ook gebruiken voor het langer fris houden van koude gerechten zoals carpaccio, sushi, gerookte zalm, kaas, desserts of fruit. Plaats hiervoor de steen in de vriezer en laat afkoelen tot -20°C.


Schoonmaken

Laat de steen eerst volledig afkoelen. Vervolgens met een spatel schoon krabben. Mocht je de steen weer helemaal mooi roze willen hebben, dan kan je deze kort onder de kraan met een schuurborstel schoon krijgen. Doe dit echter niet te lang want anders gaat het zout oplossen en gaat de steen veel minder lang mee.


Voorzorgsmaatregelen

  • De zoutsteen wordt heel warm. Draag daarom altijd hittebestendige handschoenen wanneer je de steen verschuift of van de barbecue wenst te nemen.
  • Buiten bereik van kinderen houden om brandwonden te vermijden.