Famiflora, uw graszoden voor een sterk gazon!

Graszoden van Famiflora

De graszoden van Famiflora zijn van topkwaliteit. In de graszoden van Famiflora kunt u heerlijk genieten van een mooi groen gazon en de kinderen kunnen lekker buiten spelen en sporten. Met graszoden heeft u gelijk een mooi strak groen gazon en heeft u geen last meer van vervelend onkruid. U kunt bij ons het hele jaar door graszoden bestellen. Onze graszoden zijn afkomstig van gespecialiseerde kwekers, dus u bent bij ons verzekerd van de beste kwaliteit. Daarnaast betaalt u bij Famiflora natuurlijk nooit te veel, onze graszoden zijn altijd uiterst scherp geprijsd. Hierdoor heeft u de beste kwaliteit graszoden tegen de scherpste prijs. 

Voorbereiding graszoden leggen 

Graszoden leggen is voor sommige mensen een lastige klus of een klus waar velen tegenop zien. Gelukkig zijn onze graszoden eenvoudig zelf aan te leggen. Voor wie hier nog wat hulp bij nodig heeft, hebben wij een stappenplan opgesteld voor iedereen die hier toch graag wat hulp bij nodig heeft. Voordat u begint met het aanleggen van de graszoden, is het belangrijk dat u de juiste voorbereiding treft. Wij nemen u graag aan de hand mee voor de beste voorbereiding: 

 1. Verwijder alle onzuiverheden uit de grond; 
 2. Zaai potgrond uit over de oppervlakte waar u van plan bent uw gazon aan te leggen;
 3. Voeg kalkkorrels en gazonmeststof toe aan de grond. Gebruik hiervoor een handige meststofstrooier;
 4. Werk de bodemverbeteraar, gazonmeststof en kalkkorrels in de bodem;
 5. Spit eventueel kleine gazonvlaktes. Gebruik voor een grote oppervlakte een machine;
 6. Als laatste stap van de voorbereiding dient u de oppervlakte effen te harken en goed aan te drukken. 

Nu de voorbereiding erop zit bent u er klaar voor om de graszoden aan te leggen.  

Graszoden aanleggen - de voorbereiding - Famiflora

Graszoden aanleggen in 5 stappen

Nu u de juiste voorbereidingen heeft getroffen voor de aanleg van de graszoden, is het aanleggen zelf eenvoudig. U kunt langer van uw graszoden genieten nu de oppervlakte onkruid vrij is en goed bemest is met de juiste voedingsstoffen. Dan wordt het nu hoog tijd om de graszoden te leggen. Volg onderstaande 5 stappen om uw graszoden zelf eenvoudig te plaatsen:

 1. Hark de bovenste laag van de oppervlakte lichtjes los voordat u de eerste graszoden legt. Zorg ervoor dat de stroken telkens 20 cm overlappen;
 2. Rol de graszoden uit met de hand;
 3. Leg de graszoden dicht tegen elkaar aan. De stroken moeten geschrankt liggen;
 4. Snij de overbodige stukken gras af met een mes;
 5. Geniet van een prachtige nieuw aangelegd gazon! 

Graszoden aanleggen - Famiflora

Verzorging graszoden 

Nu u het gazon netjes heeft aangelegd is het belangrijk dat u de graszoden goed blijft verzorgen. Zo is het belangrijk dat u de graszoden met veel water besproeit. Bij warm weer dient u dit dagelijks te doen. Probeer in de eerste twee weken zo min mogelijk op de graszoden te lopen. Ook grasmaaien kunt u pas doen na ongeveer 14 dagen. Gaan bovenstaande stappen te snel voor u of heeft u er een beeld bij nodig? Bekijk dan onderstaande video. Hierin wordt nog eens stap voor stap uitgelegd hoe u graszoden kunt aanleggen. 

Graszoden bij Famiflora 

U kunt u graszoden eenvoudig bij ons bestellen. Dan kunt u er voor kiezen om de graszoden bij u thuis te laten bezorgen of u kunt uw graszoden afhalen bij ons in het tuincentrum, te Moeskroen.  Heeft u vragen over het aanleggen van graszoden? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij ons in het tuincentrum. Onze tuinspecialisten helpen u graag met al uw vragen over de aanleg en het onderhoud van uw gazon! 

Graszoden verkrijgbaar bij Famiflora