Gezonde trend: plukgroentjes

Groenteplantjes die je direct na aankoop kunt plukken, dat kan! Met het nieuwe concept van plukgroentjes hoef je niet per se een moestuin of groene vingers te hebben om je eigen groentjes te kweken. Bovendien zijn deze groenteplantjes ook heel decoratief in je keuken, op je balkon of terras. Pluk en geniet!

Ruimte

De groenteplantjes hebben voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien. Een handige tip is om na de aankoop het plantje even uit de pot te halen om te zien of de wortels niet volledig tegen de pot aangroeien. In dat geval verpot je het plantje best in een grotere pot. 

Standplaats

De groenteplantjes houden van veel zonlicht. Zet ze dus aan je keukenraam of buiten op een zonnige plek. Als je het plantje buiten zet, raden wij aan om het dicht tegen een muur te plaatsen. Als de zon zich dan even verschuilt, zal de muur de warmte absorberen. 

Water geven

Geef de plant meerdere keren per week water. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van het weer. Bij veel zon en wind geef je best sneller water. Zet je het plantje liever binnen? Dan is het vooral belangrijk om te weten dat de potkluit vochtig blijft. 

Oogsten

De vruchtjes kan je oogsten door ze te plukken met de hand of met een mesje voorzichtig af te snijden. Dat hangt af van het type plant. Tomaten en aardbeiden kunnen gemakkelijk geplukt worden dankzij het kroontje, maar groenten als paprika’s, komkommers en pepers kun je het beste met een mesje snijden.