Varkenshaasje aardappelen en warme groentjes
Benodigdheden:
- 2 varkenshaasjes
- 8 Kleine aardappelen
- 1 Bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 'Garlic & Herb' kruiden
- 'Smokey bbq' kruiden
- 'Everyday' kruiden
- 'Steak & chop' kruiden
- 500 gram champignons
- 250 ml room
- 2 cl cognac (of whisky)
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de varkenshaasjes in schijven. Kruid ze minimum 4 uur op voorhand met de 'Garlic & Herb' kruiden, de 'Steak & Chop' kruiden, 'Every Day' kruiden en 'Smokey Bbq' kruiden
- Kook de aardappelen met schil
- Kook de bloemkool en verdeel in roosjes. Leg ze in een aluminium bakje en voeg 2 soeplepels knoflookkruiden en 1 soeplepel olijfolie toe.
- Snij de paprika’s in stukjes. Leg de stukjes paprika in een aluminium bakje en doe er 2 soeplepels olijfolie en 1 soeplepel knoflookkruiden. Doe hetzelfde met de champignons.
- Maak een kleine inkeping in de aardappelen aan de bovenkant. Doe er wat knoflookkruiden en een scheutje olijfolie bij. Leg op de bovenste rooster van de bbq.
- Zet het bakje met paprika’s en het bakje met champignons achteraan de bbq. Roer af en toe de groenten om.
- Als de champignons gaar zijn, voeg je de cognac toe om ze te flamberen. Giet er de room erbij en laat inkoken.
- Bak het vlees gedurende ongeveer 20 min.
- Leg na 10min. ook de bloemkool op de bbq.