Varkenshaasje aardappelen en warme groentjes

 

Benodigdheden:

  • 2 varkenshaasjes
  • 8 Kleine aardappelen
  • 1 Bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika   
  • 'Garlic & Herb' kruiden
  • 'Smokey bbq' kruiden
  • 'Everyday' kruiden
  • 'Steak & chop' kruiden
  • 500 gram champignons
  • 250 ml room
  • 2 cl cognac (of whisky)
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Snijd de varkenshaasjes in schijven. Kruid ze minimum 4 uur op voorhand met de 'Garlic & Herb' kruiden, de 'Steak & Chop' kruiden, 'Every Day' kruiden en 'Smokey Bbq' kruiden
  2. Kook de aardappelen met schil
  3. Kook de bloemkool en verdeel in roosjes. Leg ze in een aluminium bakje en voeg 2 soeplepels knoflookkruiden en 1 soeplepel olijfolie toe.
  4. Snij de paprika’s in stukjes. Leg de stukjes paprika in een aluminium bakje en doe er 2 soeplepels olijfolie en 1 soeplepel knoflookkruiden. Doe hetzelfde met de champignons.
  5. Maak een kleine inkeping in de aardappelen aan de bovenkant. Doe er wat knoflookkruiden en een scheutje olijfolie bij. Leg op de bovenste rooster van de bbq.
  6. Zet het bakje met paprika’s en het bakje met champignons achteraan de bbq. Roer af en toe de groenten om.
  7. Als de champignons gaar zijn, voeg je de cognac toe om ze te flamberen. Giet er de room erbij en laat inkoken.
  8. Bak het vlees gedurende ongeveer 20 min.
  9. Leg na 10min. ook de bloemkool op de bbq.