Cheeseburger

Benodigdheden

(4 personen)

  • 600 gehakt
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels ‘carlic en herbs’ kruiden
  • 3 eetlepels ‘steak en chop’ kruiden
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 sneetjes smeltkaas, bv. Cheddar
  • Eventueel ajuintjes

Bereiding

  1. Meng het gehakt met de bloem, eieren en kruiden.
  2. Maak (evt. met behulp van een hamburgerpers) 4 hamburgers van 150 gram.
  3. Bak de hamburgers op de bbq op 200 graden.
  4. Als de hamburgers bijna klaar zijn, warm je de broodjes op op de bbq.
  5. Leg daarna op elk half broodje een sneetje kaas.
  6. Sluit het deksel van de bbq voor 2 minuten om de kaas te laten smelten.
  7. Leg vervolgens het vlees bovenop de kaas op de onderste helften van de hamburgerbroodjes.
  8. Bak eventueel nog wat ajuintjes voor erbij. Voeg saus toe naar keuze.
  9. Leg de bovenste helften van de hamburgerbroodjes op de onderste.