Konijn

Proficiat met je konijntje(s)! 

Hoe begeleiden we best je schattige konijntje tot een volwassen dier? Konijntjes zijn zeer stressgevoelig dus plaats ze zo snel mogelijk in de nieuwe omgeving. Laat ze de eerste week rusting wennen en open de kooi of het hok enkel voor het voederen.

Gezelschap

Konijnen zijn groepsdieren dus zijn ze best minimaal met 2. Anders zijn ze eenzaam en vertonen ze stress of agressief gedrag.

Ruimte

Konijnen hebben veel ruimte nodig. Zorg dus voor een voldoende ruime kooi of hok, voor 2 kleine tot middelgrote konijnen is minimaal 100x80x80 cm nodig. Geef ze ook voldoende vrije ruimte buiten om te kunnen rennen en graven. Of zorg ervoor dat ze een groot deel van de dag vrij binnen kunnen rondlopen.

Gedrag

Ga altijd heel rustig met je konijn om want ze kunnen gemakkelijk schrikken en dan eventueel bijten of krabben. Met veel geduld kan je konijnen wel handtam maken.

Voeding

Je gebruikt best een geglazuurde voederbak en geef elke dag vers drinkwater uit een waterfles met drinktuit voor de beste hygiëne. Konijntjes zijn erg gevoelig voor diarree, zorg dus dat ze stressvrij zijn en geef ze pas vanaf hun 6de maand en geleidelijk groenvoer (met kleine stukjes, en soort per keer). Bij slappe stoelgang stop je onmiddellijk met groenvoer en geef je enkel nog hooi en wat korrels. Een stukje oud, droog brood (nooit vers!) mag al wat vroeger en met mate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaccinaties

Je dient jouw konijn zelf nog te laten vaccineren bij de dierenarts. Vaccinatie tegen myxomatose, RHD1 en RHD2 wordt sterk aangeraden voor konijnen die in buitenlucht gekweekt worden. Onze medewerkers staan je graag te woord voor alle info rond vaccinaties. Als je al deze tips & tricks toepast dan ben je pas echt een verantwoordelijke konijnen mama of papa!

Heb je nog vragen? Contacteer ons dan via de helpdesk!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download hier de brochure.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Knaagdieren