Plantenwijzer

Vind uw favoriete plant snel en gemakkelijk!

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ganzerik, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Potentilla fragiformis? De Potentilla fragiformis is ook wel bekend als Ganzerik. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Ganzerik is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Potentilla fragiformis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ganzerik niet!

  • Nederlandse naam: Ganzerik Wetenschappelijke naam: Potentilla fragiformis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Potentilla Familie: Rosaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen, Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee