Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Scharnierbloem, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Physostegia virginiana? De Physostegia virginiana is ook wel bekend als Scharnierbloem. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Scharnierbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Physostegia virginiana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Scharnierbloem niet!

  • Nederlandse naam: Scharnierbloem Wetenschappelijke naam: Physostegia virginiana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Physostegia Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee