Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Flox, familie van de Polemoniaceae. De bloemkleur is lila+roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Phlox 'Hilda'? De Phlox 'Hilda' is ook wel bekend als Flox. Deze Polemoniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Flox is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Phlox 'Hilda'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Flox niet!

  • Nederlandse naam: Flox Wetenschappelijke naam: Phlox 'Hilda' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phlox Familie: Polemoniaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee