Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lampenpoetsergras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is bronsgroen en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Pennisetum alopecuroides? De Pennisetum alopecuroides is ook wel bekend als Lampenpoetsergras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Lampenpoetsergras is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Pennisetum alopecuroides? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lampenpoetsergras niet!

  • Nederlandse naam: Lampenpoetsergras Wetenschappelijke naam: Pennisetum alopecuroides Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Pennisetum Familie: Poaceae Bloemkleur: Bruin, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee