Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Paronychia, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is zilverwit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Paronychia kapela subsp. serpyllifolia? De Paronychia kapela subsp. serpyllifolia is ook wel bekend als Paronychia. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Paronychia is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Paronychia kapela subsp. serpyllifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Paronychia niet!

  • Nederlandse naam: Paronychia Wetenschappelijke naam: Paronychia kapela subsp. serpyllifolia Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Paronychia Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Wit, Grijs
  • Bladkleur: Groen, Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee