Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bosgierstgras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Milium effusum 'Aureum'? De Milium effusum 'Aureum' is ook wel bekend als Bosgierstgras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Bosgierstgras is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Milium effusum 'Aureum'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bosgierstgras niet!

  • Nederlandse naam: Bosgierstgras Wetenschappelijke naam: Milium effusum 'Aureum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Milium Familie: Poaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee