Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Witte munt, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Mentha suaveolens? De Mentha suaveolens is ook wel bekend als Witte munt. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Witte munt is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mentha suaveolens? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Witte munt niet!

  • Nederlandse naam: Witte munt Wetenschappelijke naam: Mentha suaveolens Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Mentha Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen, Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee