Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Hertsmunt, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Mentha longifolia 'Buddleia'? De Mentha longifolia 'Buddleia' is ook wel bekend als Hertsmunt. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Hertsmunt is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Mentha longifolia 'Buddleia'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Hertsmunt niet!

  • Nederlandse naam: Hertsmunt Wetenschappelijke naam: Mentha longifolia 'Buddleia' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Mentha Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee