Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tuinjudaspenning, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 90 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Lunaria annua 'Albiflora'? De Lunaria annua 'Albiflora' is ook wel bekend als Tuinjudaspenning. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 90 centimeter. De Tuinjudaspenning is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lunaria annua 'Albiflora'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Tuinjudaspenning niet!

  • Nederlandse naam: Tuinjudaspenning Wetenschappelijke naam: Lunaria annua 'Albiflora' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lunaria Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 90 Giftig: Nee