Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ligularia, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is oranjegeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn roodbruin en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Oeverplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld de overgang van water naar land soepel te laten verlopen. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek, die vochthoudend tot vochtig mag zijn. Deze plant is in sommige situaties ook bruikbaar als 'borderplant'. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Ligularia dentata 'Desdemona'? De Ligularia dentata 'Desdemona' is ook wel bekend als Ligularia. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Ligularia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ligularia dentata 'Desdemona'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ligularia niet!

  • Nederlandse naam: Ligularia Wetenschappelijke naam: Ligularia dentata 'Desdemona' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Ligularia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Bruin, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee