Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lewisia, familie van de Portulacaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken). Enige droogte wordt goed verdragen. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Lewisia cotyledon? De Lewisia cotyledon is ook wel bekend als Lewisia. Deze Portulacaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Lewisia is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lewisia cotyledon? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lewisia niet!

  • Nederlandse naam: Lewisia Wetenschappelijke naam: Lewisia cotyledon Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lewisia Familie: Portulacaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee