Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leptinella, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 7 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Leptinella pyrethrifolia? De Leptinella pyrethrifolia is ook wel bekend als Leptinella. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 7 centimeter. De Leptinella is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Leptinella pyrethrifolia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leptinella niet!

  • Nederlandse naam: Leptinella Wetenschappelijke naam: Leptinella pyrethrifolia Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Leptinella Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 7 Giftig: Nee