Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Voorjaarslathyrus, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lathyrus vernus 'Alboroseus'? De Lathyrus vernus 'Alboroseus' is ook wel bekend als Voorjaarslathyrus. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Voorjaarslathyrus is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lathyrus vernus 'Alboroseus'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Voorjaarslathyrus niet!

  • Nederlandse naam: Voorjaarslathyrus Wetenschappelijke naam: Lathyrus vernus 'Alboroseus' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lathyrus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee