Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brede lathyrus, familie van de Fabaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 200 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lathyrus latifolius 'White Pearl'? De Lathyrus latifolius 'White Pearl' is ook wel bekend als Brede lathyrus. Deze Fabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Brede lathyrus is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lathyrus latifolius 'White Pearl'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Brede lathyrus niet!

  • Nederlandse naam: Brede lathyrus Wetenschappelijke naam: Lathyrus latifolius 'White Pearl' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lathyrus Familie: Fabaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee