Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gele dovenetel, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn wit bont en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Lamiastrum galeobdolon 'Herman's Pride'? De Lamiastrum galeobdolon 'Herman's Pride' is ook wel bekend als Gele dovenetel. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Gele dovenetel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lamiastrum galeobdolon 'Herman's Pride'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gele dovenetel niet!

  • Nederlandse naam: Gele dovenetel Wetenschappelijke naam: Lamiastrum galeobdolon 'Herman's Pride' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lamiastrum Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee