Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vuurpijl, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is oranje+geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Kniphofia 'Earliest of All'? De Kniphofia 'Earliest of All' is ook wel bekend als Vuurpijl. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Vuurpijl is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Kniphofia 'Earliest of All'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vuurpijl niet!

  • Nederlandse naam: Vuurpijl Wetenschappelijke naam: Kniphofia 'Earliest of All' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Kniphofia Familie: Liliaceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee