Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kalimeris, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit gevuld en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Kalimeris mongolica? De Kalimeris mongolica is ook wel bekend als Kalimeris. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Kalimeris is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Kalimeris mongolica? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kalimeris niet!

  • Nederlandse naam: Kalimeris Wetenschappelijke naam: Kalimeris mongolica Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Kalimeris Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee