Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dalmatische iris, familie van de Iridaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn wit bont en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Iris pallida 'Variegata'? De Iris pallida 'Variegata' is ook wel bekend als Dalmatische iris. Deze Iridaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Dalmatische iris is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Iris pallida 'Variegata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dalmatische iris niet!

  • Nederlandse naam: Dalmatische iris Wetenschappelijke naam: Iris pallida 'Variegata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Iris Familie: Iridaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Wit Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee