Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Alant, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is oranjegeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Inula orientalis? De Inula orientalis is ook wel bekend als Alant. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Alant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Inula orientalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Alant niet!

  • Nederlandse naam: Alant Wetenschappelijke naam: Inula orientalis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Inula Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee