Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Tuingloxinia, familie van de Bignoniaceae. De bloemkleur is purperroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Dit bol- cq. knolgewas wenst een vochthoudende bodem, maar verdraagt vrij droge grond prima. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Incarvillea delavayi? De Incarvillea delavayi is ook wel bekend als Tuingloxinia. Deze Bignoniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Tuingloxinia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Incarvillea delavayi? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Tuingloxinia niet!

  • Nederlandse naam: Tuingloxinia Wetenschappelijke naam: Incarvillea delavayi Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Incarvillea Familie: Bignoniaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee