Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japans bloedgras, familie van de Poaceae. De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen+roodbruin en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Imperata cylindrica 'Red Baron'? De Imperata cylindrica 'Red Baron' is ook wel bekend als Japans bloedgras. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Japans bloedgras is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Imperata cylindrica 'Red Baron'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Japans bloedgras niet!

  • Nederlandse naam: Japans bloedgras Wetenschappelijke naam: Imperata cylindrica 'Red Baron' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Imperata Familie: Poaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Bruin, Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee