Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Waternavel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hydrocotyle novae-zelandiae? De Hydrocotyle novae-zelandiae is ook wel bekend als Waternavel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 5 centimeter. De Waternavel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrocotyle novae-zelandiae? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Waternavel niet!

  • Nederlandse naam: Waternavel Wetenschappelijke naam: Hydrocotyle novae-zelandiae Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hydrocotyle Familie: Apiaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee