Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kikkerbeet, familie van de Hydrocharitacea. De bladeren zijn groen en ongeveer 1 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 1 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt niet, maar drijft geheel in het water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 60 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hydrocharis morsus-ranae? De Hydrocharis morsus-ranae is ook wel bekend als Kikkerbeet. Deze Hydrocharitacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 1 centimeter. De Kikkerbeet is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hydrocharis morsus-ranae? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kikkerbeet niet!

  • Nederlandse naam: Kikkerbeet Wetenschappelijke naam: Hydrocharis morsus-ranae Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hydrocharis Familie: Hydrocharitacea Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 1 Giftig: Nee