Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gouden hop, familie van de Cannabaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 500 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant neemt echter ook genoegen met een meer beschaduwde standplaats en zelfs een vrij droge bodem is zelden een probleem. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Humulus lupulus 'Aureus'? De Humulus lupulus 'Aureus' is ook wel bekend als Gouden hop. Deze Cannabaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Gouden hop is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Humulus lupulus 'Aureus'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gouden hop niet!

  • Nederlandse naam: Gouden hop Wetenschappelijke naam: Humulus lupulus 'Aureus' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Humulus Familie: Cannabaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee