Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Funkia, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lilablauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn geelgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Hosta 'Gold Standard'? De Hosta 'Gold Standard' is ook wel bekend als Funkia. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 75 centimeter. De Funkia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hosta 'Gold Standard'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Funkia niet!

  • Nederlandse naam: Funkia Wetenschappelijke naam: Hosta 'Gold Standard' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hosta Familie: Liliaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Geel, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 75 Giftig: Nee