Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Horminum, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is paarsblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 35 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Horminum pyrenaicum? De Horminum pyrenaicum is ook wel bekend als Horminum. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 35 centimeter. De Horminum is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Horminum pyrenaicum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Horminum niet!

  • Nederlandse naam: Horminum Wetenschappelijke naam: Horminum pyrenaicum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Horminum Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 35 Giftig: Nee