Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lidsteng, familie van de Hippuridaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Waterplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de watertuin om bijvoorbeeld zuurstof in het water te brengen of voor schaduw te zorgen op het wateroppervlak. Wortelt in de grond en komt met het blad boven water. Deze plant leeft in water met een diepte tot 40 cm. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hippuris vulgaris? De Hippuris vulgaris is ook wel bekend als Lidsteng. Deze Hippuridaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Lidsteng is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hippuris vulgaris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lidsteng niet!

  • Nederlandse naam: Lidsteng Wetenschappelijke naam: Hippuris vulgaris Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hippuris Familie: Hippuridaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni, Juli
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee