Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Muizenoor, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is kopergeel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. U kunt haar ook gebruiken in de rotstuin en de stapelmuur. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hieracium pilosella 'Kupferteppich'? De Hieracium pilosella 'Kupferteppich' is ook wel bekend als Muizenoor. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Muizenoor is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hieracium pilosella 'Kupferteppich'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Muizenoor niet!

  • Nederlandse naam: Muizenoor Wetenschappelijke naam: Hieracium pilosella 'Kupferteppich' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hieracium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee