Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Oranje havikskruid, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is oranjerood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Hieracium aurantiacum? De Hieracium aurantiacum is ook wel bekend als Oranje havikskruid. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Oranje havikskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hieracium aurantiacum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Oranje havikskruid niet!

  • Nederlandse naam: Oranje havikskruid Wetenschappelijke naam: Hieracium aurantiacum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hieracium Familie: Asteraceae Bloemkleur: Oranje, Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee