Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Reuzenbereklauw, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 250 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende bodem die af en toe droog mag zijn. De plant heeft een karakteristieke vorm. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Heracleum mantegazzianum? De Heracleum mantegazzianum is ook wel bekend als Reuzenbereklauw. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 250 centimeter. De Reuzenbereklauw is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Heracleum mantegazzianum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Reuzenbereklauw niet!

  • Nederlandse naam: Reuzenbereklauw Wetenschappelijke naam: Heracleum mantegazzianum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Heracleum Familie: Apiaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 250 Giftig: Nee