Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Leverbloempje, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hepatica nobilis 'Rubra'? De Hepatica nobilis 'Rubra' is ook wel bekend als Leverbloempje. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Leverbloempje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hepatica nobilis 'Rubra'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Leverbloempje niet!

  • Nederlandse naam: Leverbloempje Wetenschappelijke naam: Hepatica nobilis 'Rubra' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hepatica Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee