Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Daglelie, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is zachtgeel+roze rand en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 45 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Is van oorsprong een 'weideplant' en daarom vooral geschikt voor wat zwaardere bodemtypen en zo nu en dan vochtige grond. Ze is dan ook vaak goed te combineren met 'bosrandplanten'. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Hemerocallis 'Beautiful Edgings'? De Hemerocallis 'Beautiful Edgings' is ook wel bekend als Daglelie. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 75 centimeter. De Daglelie is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hemerocallis 'Beautiful Edgings'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Daglelie niet!

  • Nederlandse naam: Daglelie Wetenschappelijke naam: Hemerocallis 'Beautiful Edgings' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hemerocallis Familie: Liliaceae Bloemkleur: Geel, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 75 Giftig: Nee