Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stinkend nieskruid, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is groen+rood en de bloeitijd is van ca. januari tot en met april. De bladeren zijn groen+rood en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Helleborus foetidus 'Wester Flisk'? De Helleborus foetidus 'Wester Flisk' is ook wel bekend als Stinkend nieskruid. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Stinkend nieskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helleborus foetidus 'Wester Flisk'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Stinkend nieskruid niet!

  • Nederlandse naam: Stinkend nieskruid Wetenschappelijke naam: Helleborus foetidus 'Wester Flisk' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Helleborus Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Groen, Rood
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Januari, Februari, Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee