Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Nieskruid, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is groen en de bloeitijd is van ca. januari tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 50 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Helleborus argutifolius? De Helleborus argutifolius is ook wel bekend als Nieskruid. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Nieskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helleborus argutifolius? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Nieskruid niet!

  • Nederlandse naam: Nieskruid Wetenschappelijke naam: Helleborus argutifolius Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Helleborus Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Januari, Februari, Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee