Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zonneogen, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is oranje-geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Heliopsis helianthoides 'Patula'? De Heliopsis helianthoides 'Patula' is ook wel bekend als Zonneogen. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Zonneogen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Heliopsis helianthoides 'Patula'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zonneogen niet!

  • Nederlandse naam: Zonneogen Wetenschappelijke naam: Heliopsis helianthoides 'Patula' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Heliopsis Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Oranje
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee