Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zonnebloem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is lichtgeel en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 180 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Helianthus 'Lemon Queen'? De Helianthus 'Lemon Queen' is ook wel bekend als Zonnebloem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 180 centimeter. De Zonnebloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helianthus 'Lemon Queen'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zonnebloem niet!

  • Nederlandse naam: Zonnebloem Wetenschappelijke naam: Helianthus 'Lemon Queen' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Helianthus Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 180 Giftig: Nee