Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Zonnebloem, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is goudgeel en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze hoge plant is geschikt als basisplant om uw beplantingsplan omheen te bouwen. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Helianthus atrorubens 'Gullick's Variety'? De Helianthus atrorubens 'Gullick's Variety' is ook wel bekend als Zonnebloem. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Zonnebloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Helianthus atrorubens 'Gullick's Variety'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Zonnebloem niet!

  • Nederlandse naam: Zonnebloem Wetenschappelijke naam: Helianthus atrorubens 'Gullick's Variety' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Helianthus Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee