Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikveronica, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn geelbruin en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Hebe ochracea? De Hebe ochracea is ook wel bekend als Struikveronica. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 40 centimeter. De Struikveronica is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Hebe ochracea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Struikveronica niet!

  • Nederlandse naam: Struikveronica Wetenschappelijke naam: Hebe ochracea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Hebe Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Bruin, Geel Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 40 Giftig: Nee